Heeft u een uitdagend project voor ons?

Vraag een offerte

Jan Zwaan en Ton Noordervliet legden samen de eerste steen op 17 maart 1979. Dit was de officiële start van Metselbedrijf Zwaan – Noordervliet. Vanuit “het schuurtje” in Voorschoten in de achtertuin van Jan Zwaan leidden zij samen meer dan 20 jaar het bedrijf. In 1997 verkocht Ton Noordervliet zijn aandeel in het metselbedrijf en droeg de gehele leiding over aan Jan Zwaan. Vanaf dat moment ging het bedrijf verder als Metselbedrijf Zwaan BV.
De zoon van Jan Zwaan ging in 1997 als 17 jarige bij het metselbedrijf aan de slag als metselaar. Marco Zwaan is sinds die tijd in het familiebedrijf gebleven. Na gewerkt te hebben als uitvoerder en projectleider is hij nu verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding in het bedrijf. Hij is veel onderweg naar de projecten door het hele land.

In 2003 kwam Paul Groen als bedrijfsleider bij Zwaan BV werken in het nieuwe kantoorpand aan de Rooseveltstraat te Leiden. Paul is sinds dat jaar de spil op het kantoor. Hij is verantwoordelijk voor de offertes, facturatie, betalingen en personeelszaken.

Door de leiding van Jan Zwaan en inzet van het personeel, vierde Metselbedrijf Zwaan BV in 2004 zijn 25 jarige bestaan. Inmiddels bestaat het bedrijf al meer dan 40 jaar. Een feest dat wij met z’n allen groots hebben gevierd!

Jan Zwaan geniet sinds 2017 van zijn welverdiende pensioen. Bertjan de Ridder heeft toen zijn aandelen overgenomen en het managementteam versterkt met zijn boekhoudkundige en financiële kennis. Als financieel directeur is hij verantwoordelijk voor alle financiën binnen het bedrijf. Samen met Marco Zwaan en Paul Groen vormen zij het managementteam.

Veiligheid werd in loop der jaren steeds belangrijker. Daarom behaalde Metselbedrijf Zwaan BV meerdere certificaten zoals VCA en erkend leerbedrijf. Metselbedrijf Zwaan BV is uitgegroeid tot een erkend metselbedrijf met ruim 25 vakkundige vaste medewerkers en 80 vakkundige zzp-ers en bedrijven die voor metselbedrijf Zwaan BV dagelijks aan het werk zijn op de projecten

Maak kennis

Marco Zwaan, Bert de Ridder en Paul Groen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het bedrijf. Marco Zwaan regelt alle projecten door het hele land, Bert de Ridder is verantwoordelijk voor de financiën en Paul zorgt voor de dagelijkse gang van zaken.  Sinds 2021 is Jan Hoogervorst als uitvoerder verantwoordelijk op diverse projecten in het land.

Marco Zwaan
Marco ZwaanCommercieel directeur
Bert de Ridder
Bert de RidderFinancieel directeur - DGA
Paul Groen
Paul GroenBedrijfsleider
Jan Hoogervorst
Jan HoogervorstUitvoerder