Heeft u een uitdagend project voor ons?

Vraag een offerte

Het team van opperlieden, metselaars, lijmers, uitvoerders, werkvoorbereiders en management van Metselbedrijf Zwaan is altijd op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in de bouw. Continue zorgen wij, dat de kennis en vaardigheden van onze mensen up-to-date blijven door deel te nemen aan vakgerichte cursussen en opleidingen. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van het Lean denken binnen Metselbedrijf Zwaan en cursussen voor het werken met de nieuwste materialen. En door het organiseren van informatieavonden, het volgen van veiligheidstrainingen en -cursussen zorgen wij dat heel het team van de laatste wettelijke Arbo regelgeving op de hoogte is. Alleen zo kunnen wij voldoen aan de hoge eisen van de Kwaliteitsregeling Bouw & Infra en de wensen van de klant en de eindgebruiker.

Kantoor in Leiden

De dagelijkse leiding en planning is in handen van Marco Zwaan. Marco werkt van jongs af aan bij het bedrijf en kent het bedrijf als geen ander. Bertjan de Ridder is sinds 2017 als financieel directeur en DGA verantwoordelijk voor het financiële beleid binnen de organisatie. Van 2001 tot en met 2015 was hij als mede-eigenaar werkzaam als financieel directeur bij Toppoint bv, een producent van allerlei soorten raambekleding. De financiële administratie is de afgelopen jaren door Bertjan geoptimaliseerd. Op het kantoor aan de Rooseveltstraat in Leiden is Paul Groen verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Hij verzorgt de offertes, facturatie, betalingen en regelt alle personeelszaken. Deze werkzaamheden verricht Paul inmiddels bijna 20 jaar bij Metselbedrijf Zwaan. Hij is daarom op de hoogte van alle ins en outs binnen het bedrijf.

De bouwplaats

Onze ervaren gekwalificeerde voorlieden zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van projecten. De meeste personeelsleden werken al jarenlang bij Metselbedrijf Zwaan. Alle medewerkers zijn in het bezit van het VCA certificaat. Dit document stelt opdrachtgevers in staat om de deskundigheid van werknemers aan de poort of op het werkterrein te controleren. De trouwe medewerkers en het harde werken maken Metselbedrijf Zwaan tot een echt familiebedrijf. Een bedrijf waar wij trots op zijn!

Vakmensen

Het team van Metselbedrijf Zwaan bestaat uit de volgende specialisten:

Metselaars

De ervaren metselaars van Metselbedrijf Zwaan beheersen de verschillende verbanden en metselsoorten. Ook voor heel bijzonder gevelwerk kunt u altijd bij ons terecht. Zie artikel ‘wild net niet wild genoeg’ in Gevel en Dak Journaal.

Kalkzandsteenlijmers

Voor zowel het lijmen van handzame blokken als het lijmwerk voor verschillende elementen kunt u bij het team van Metselbedrijf Zwaan terecht. Onze ervaren lijmers zorgen voor vakkundig lijmwerk. Ook voor het stelwerk en maatvoeren van de profielen voor het bouwen met kalkzandsteen is Zwaan BV hét metselbedrijf.

Voegers

Onze professionele voegers beheersen alle soorten voegen. Denk bijvoorbeeld aan de meest gebruikte voeg, de vol geborstelde voeg (vol) en de plat vol doorgestreken (verdiept). Ook de traditionele knipvoeg, de gesneden voeg en teruggelegde voeg is voor ons team geen probleem. Ook het uithakken, reinigen, voegen, stralen van oude gevels (renovatie) behoort tot de kwaliteiten van onze voegers.

Opperlieden

Onze hardwerkende opperlieden zorgen voor de tijdige aanvoer van het materiaal en de hulpmiddelen voor de metselaars. Verder verzorgen zij het aanpikken van de stenen onder de torenkraan of mobiele kraan op het werk. Daarnaast zorgen de opperlieden dat de bouwplaats opgeruimd is en dat iedereen efficiënt en veilig kan werken.

Stelleurs

De stelleurs onderscheiden zich door snelheid en nauwkeurigheid. Belangrijke eigenschappen voor het bepalen van de juiste maatvoering van de buitengevel en het stellen van de profielen en kozijnen. Daarnaast verzorgen zij de montage van de geveldragers (Normteq en Halfen) en brengen de stelleurs folies aan boven ramen, deuren en geveldragers. Metselbedrijf Zwaan levert tevens de metselprofielen.

Isoleerders

Voor het isoleren van de spouw hebben wij specialisten in dienst die goed luchtdicht isoleren. Naast alle soorten isolatie werkzaamheden (Kingspan, Rockwool en Isover) boren zij ook de spouwankers.

Steigerbouwer

Binnen ons team hebben wij gekwalificeerde steigerbouwers die met elk merk steigermateriaal goed en veilig steigers bouwen (Tube-Lock, Layher).

Ook voor tekeningen en berekeningen van de juiste steiger kunt u bij Metselbedrijf Zwaan terecht.